Як організувати час з малюками корисно й цікаво

2022-03-16


ЮНІСЕФ ТА МОН ЗАПУСТИЛИ ДИТЯЧИЙ ОНЛАЙН-САДОК НУМО

/Files/images/unisef_ditsadok_online_anons.jpg

Дитячий онлайн-садок НУМО – це відеозаняття для дітей віком від 3 до 6 років. Ініціатива допоможе батькам зайняти дитину пізнавальними та розвивальними активностями і, наскільки це можливо, відволікти від війни. Перший випуск доступний до перегляду на YouTube-каналах МОН та ЮНІСЕФ і на платформі MEGOGO (за лінком на MEGOGO https://megogo.net/ua/view/18037785 ви завжди можете знайти попередні випуски).

«ПІДТРИМАЙ ДИТИНУ»: Telegram-КАНАЛ, ЯКИЙ СТВОРЕНО З ТУРБОТОЮ ПРО БАТЬКІВ І ДІТЕЙ

Як психологічно допомогти дитині під час війни? Як впоратися із тривогою в укритті? Педагоги та дитячі психологи за підтримки Міністерства освіти і науки запустили телеграм-канал «Підтримай дитину». На каналі публікуються прості рекомендації, ігри та вправи для розвитку, які можна виконувати у сховищі, вдома чи під час евакуації.


Telegram-БОТ «ДИТИНА НЕ САМА» ВІД ЮНІСЕФ

У чат-боті зібрані найважливіші поради та алгоритм дій у випадку, якщо ви побачите дитину без нагляду дорослих.

ПСИХОЛОГІЧНА ТУРБОТА ВІД СВІТЛАНИ РОЙЗ

На допомогу батькам та вчителям створено відеоінструкції та інфографіки, які містять рекомендації та практичні поради для батьків, що наразі:

ДОБІРКА ПРОСТИХ ІГОР ДЛЯ МАЛЕЧІ

Команда підтримки реформ МОН підготувала добірку простих ігор для малечі, адже під час війни особливу увагу необхідно приділяти психічному здоров’ю та піклуванню про близьких. Пропонуємо ознайомитися з ідеями, втілення яких не потребує наявності іграшок або інших спеціальних аксесуарів.


7 ПОРАД, ЯК ПІДТРИМАТИ ДИТИНУ В ДОРОЗІ

Поради для батьків від UNICEF щодо того, як допомогти дитині перенести примусове переміщення.


ЧИМ ЗАЙНЯТИ ДИТИНУ В НАДЗВИЧАЙНІЙ СИТУАЦІЇ

Буклет від UNICEF містить розмальовки та ігри, в які легко грати будь-де. Такі активності допоможуть відволіктися від стресової ситуації, навчитися конструктивно переживати емоції та розвивати комунікативні навички.


ЯК СПАКУВАТИ «АНТИТРИВОЖНУ ВАЛІЗКУ» ДЛЯ МАЛЕЧІ

Команда підтримки реформ МОН підготувала прості поради про пакування «антитривожної» валізки. Її можна взяти з собою в укриття чи в евакуацію, вона допоможе якісно провести час з дитиною, заспокоїти її та відволікти від подій навколо.

Кiлькiсть переглядiв: 90

Коментарi